Aanmelden Stap 1

11 informatie vragen en antwoorden en handig om te weten:

Wat je moet weten, voordat je je aanmeldt. Meld je alleen aan als je het vertrouwt en dan…..    nooit meer overstappen.

Voor hoe lang leg ik mij vast aan VDBA? Een nieuwe klant ontvangt altijd een looptijd tussen de 2 en 3 jaar, welke elk jaar in januari met 1 jaar wordt verlengd. Je hebt dus altijd een contract tussen de 2 en 3 jaar en valt daarmee onder de exclusieve raamovereenkomst met VDBA en Hezelaer Energy. Via VDBA betaal je dus minder.

Wat wordt dan mijn verwachte jaarnota en voorschot aan Hezelaer Energy en jaarlijkse factuur van VDBA? Na je aanmelding ontvang je van ons een mail met o.a. deze info aan de hand van je situatie en de verwachte jaarprijs.

Waarom bieden jullie geen vaste tarieven meer aan, is dit niet meer interessant?

Vaste tarieven hebben nu 30-50% opslagkosten i.p.v. voorheen 8% , dus is niet meer interessant vergeleken met de dagmarkt en onze opslag van +/- 4%.

Mocht het wel weer interessant worden, of een andere inkoopstrategie, dan zal dat vast onze keus gaan worden. We gaan het zien.

Met de dagmarkt heb je als bonus dat je extra kunt besparen d.m.v. je verbruik te sturen naar de goedkope uren. Beter wordt het niet, wel leuker.

Wat is mijn opzegtermijn? De opzegtermijn is 3 maanden. Alle energiecontracten vallen onder onze raamovereenkomst met Hezelaer. Je wordt klant met een reden, maar opzeggen kan en vaste looptijden dienen gerespecteerd te worden.

Waar kan ik terecht bij vragen? Communicatie graag via service@vdba.info

Moet ik zelf mijn contract opzeggen bij mijn huidige energiemaatschappij? Nee, wij melden je aan bij de netbeheerder per datum die je opgeeft, daarmee vervalt je huidige contract. Geef dus de einddatum door van je vaste contract en voorkom hiermee een boete. Bij variabel zonder looptijd kun je direct overstappen.

Als ik overstap, betaal ik dan tijdelijk 2 voorschotten?

Ja, je betaalt ook tijdelijk aan je oude energiemaatschappij je voorschotten tot de datum van opmaak van de eindnota. Dit wordt uiteraard verrekend en moet binnen 6 weken.

Krijg ik ook een eigen portal bij Hezelaer? Ja, hierin kun je o.a. je facturen, maand- en dagverbruik en saldo inzien van je verwachte jaarnota.

Houden jullie mijn voorschot in de gaten? Bij slimme meters houden we je voorschot in de gaten en verhogen of verlagen deze, zodat je uitkomt op de jaarnota.

Kan ik zelf mijn voorschot aanpassen? Nee, wij zetten je op een realistisch voorschot conform je situatie. Verandert je situatie, laat dit dan weten en dan passen we je voorschot aan.

  Bekijk voor je start met aanmelden of onze 'producten' goed bij je passen. We verzorgen graag de inkoop van gas en stroom met de inkoopstrategie van VDBA. Korte lijnen, eerlijke prijzen en service waar gewenst. VDBA houdt van helder en je kunt nooit duidelijk genoeg zijn: Lees bovenstaande info, dan aanmelden en nooit meer overstappen. Bedankt!

  Ik heb alle voorgaande informatie goed gelezen en wil me graag aanmelden(verplicht)

  Na aanmelding controleren we deze, ontvang je de info van het voorschot, onze vaste prijs per jaar en vragen we je om een getekende volmacht.
  Na de getekende volmacht zetten we de aanmelding door.

  PRODUCTEN
  Wil je elektriciteit, gas of allebei?
  Elektriciteit
  Gas
  Elektriciteit en gas

  Groene stroom?
  Groene stroom (Nederlandse windmolens) (+ ca. €0,01 per kWh, excl. btw)
  Groene stroom (Europese windmolens) (+ ca. €0,005 per kWh, excl. btw)

  Wil je meer inzicht in je verbruik? [verplicht > 50.000 kwh en/of 20.000 m3 per jaar]
  Met monitoring ontvang je een portal met je kwartier verbruiken.
  Monitoring voor stroom (€ 6.41 per maand/per aansluiting, excl. btw)
  Monitoring voor gas (€ 6.41 per maand/per aansluiting, excl. btw)


  JOUW GEGEVENS
  Contact

  Factuuradres

  Betaalgegevens

  Overig