Honderden euro’s per huishouden ter compensatie

Het demissionaire kabinet maakt 3,2 miljard euro vrij om burgers te compenseren voor de stijgende energieprijzen. Onder meer de energiebelasting gaat omlaag. Door fiscale ingrepen krijgen huishoudens er gemiddeld zo’n 400 euro bij, zo heeft demissionair staatssecretaris Dilan Yesilgöz van Economische Zaken en Klimaat (VVD) vrijdag bevestigd. Daarnaast is er 150 miljoen euro extra gereserveerd voor de isolatie van woningen.

(meer…)

De 10 meest gestelde vragen over de huidige prijsstijging

We begrijpen dat er veel vragen spelen naar aanleiding van de huidige prijsstijging in de energiemarkt. Graag geven we antwoord op veelgestelde vragen die aan ons worden gesteld. Is jouw vraag hiermee niet beantwoord, neem dan gerust contact op met ons

(meer…)

Waarom de huidige gascrisis zowel de noodzaak als de risico’s van de energietransitie blootlegt

Bron: www.volkskrant.nl

De energiecrisis drukt Europa keihard met zijn neus op de feiten: het continent is nog altijd afhankelijk van aardgas. Er is dus nog een lange weg te gaan met de energietransitie. Kan deze crisis daarbij een handje helpen of werkt ze vooral averechts?

(meer…)

Grootschalig verduurzamen ondanks netproblemen en transportschaarste

Ondanks de netwerkproblemen en de transportschaarste is Hezelaer Energy in staat om invulling te geven aan grootschalige verduurzaming van industrieterreinen en dorpen. Benieuwd hoe wij dat doen?

In onderstaande webinar – samen met o.a. Enexis en Tennet – geeft Herwin Janssen uitleg aan de hand van twee projecten uit de praktijk.

(meer…)

‘We doen steeds meer met elkaar’

Hezelaer Energy klant story

Een klantrelatie ontstaat soms op een bijzondere manier. Daar weet Ton Steenbeek, Property Manager bij vastgoedbeheerder First Crown Beheer, alles van. “Onze opdrachtgever is een buurman van de directeur van Hezelaer Energy”, vertelt hij. Die korte lijn werd de basis van een uiteindelijk hecht klantcontact, waarin beide partijen nauw samenwerken. “Hezelaer is onze vaste energieleverancier en veel meer dan dat: een partner.”

(meer…)

Je vertrouwd ‘m op z’n blauwe ogen

Sander van Dompseler (1979) is een fenomeen. De enthousiaste eigenaar van Van Dompseler Bespaar Advies bezorgt klanten in een ommezwaai een lagere energierekening. Dat doet hij door strategisch in te kopen, direct via de beurs. Dat is een vak apart. Het is bijtijds inspelen op tarieven die dagelijks wisselen. Soms ook een tarief juist vastzetten om de prijs op de dagmarkt te verslaan. Sander beheerst dat tot in de finesses. Ook adviseert hij op kundige wijze hoe je bespaart in verbruik. “We hebben zelf software in huis die de slimme meter uitleest en in grafieken laat zien wat je verbruikt. Per jaar, per maand, per dag – zelfs per kwartier. Meten is weten en bovendien wettelijk verplicht voor bedrijven die jaarlijks meer dan 50000 kWh aan stroom afnemen”.

(meer…)

Positieve energie

Altijd goed om gelijkgestemden te horen. Hieronder een column van Paul Laseur op BNR, waar wij ons helemaal in kunnen vinden.

Bron: www.bnr.nl of hier te beluisteren

Het gaat nu echt beginnen, de energietransitie. Dit weekend is een overheidscampagne gestart die nut en noodzaak van duurzame energie nog eens extra moet benadrukken. Kranten- en onlineadvertenties vragen aandacht voor de Regionale Energiestrategieën.

(meer…)

‘Zij zijn het cement tussen de stenen’

Hezelaer Energy klant story

“Ja, wij zijn absoluut een grootverbruiker.” Eigenaar/oprichter Reinier van Elderen van Frigo uit Breda zegt het zonder blikken of blozen. “Hierbij maken we al jaren gebruik van groene stroom en focussen we ons op besparingsmogelijkheden.” Frigo is gespecialiseerd in de totale logistieke oplossing voor wat zo mooi ‘geconditioneerde goederen’ heet. Met 5 warehouses, waarnaast bevroren ook gekoelde en droge goederen worden opgeslagen, is het duidelijk dat het voor Frigo van belang is om de energieprijs in de gaten te houden. Daarvoor vond men in Hezelaer Energy een betrokken partner: “Die willen altijd meedenken.”

(meer…)

Voldoet u aan de informatieplicht?

Volgens het Activiteitenbesluit Milieubeheer is elk bedrijf verplicht om energie te besparen. Afhankelijk van uw situatie is een energielabel vereist en grote bedrijven dienen een energie-audit te doen. Met deze regelgeving activeert de overheid organisaties om efficiënt met energie om te gaan en te investeren in duurzaamheid. In dit blog-artikel zetten we de wetten en plichten rondom energie overzichtelijk voor u onder elkaar.

(meer…)

Het mes in uw energierekening